2016: prof. dr. Wolfgang Radner (links in beeld) ontvangt de prijs van de PanEuropese Unie. De prijs is een beloning voor zijn internationale project met de Radner leeskaarten. 

De Nederlandstalige versie was de eerste die bewees dat het principe van de zinoptotypen ook toepasbaar is in een andere taal. In navolging van de ontwikkeling van de Nederlandstalige versie is de Radner leeskaart inmiddels in 12 talen beschikbaar.

De leesmoeilijkheid komt overeen met het niveau van ongeveer groep 5 in Nederland (7-8 jaar oud)(klas 3 van de lagere school in België).

 

De Radner leeskaart bestaat uit een gebruiksaanwijzing, 3 leeskaarten met zinnen, 1 leeskaart met Gotlinger getallen en 1 leeskaart met Landoltringen. 

Op 25 mei 2021 werd een feestelijk (alcoholvrij) glaasje gedronken op de samenwerking met Novartis. In het HagaZiekenhuis ontving oogarts Zita Boonman 2 Radner leeskaarten uit handen van Marjolijn Stolk namens Novartis in het bijzijn van Kristel Maaijwee. 
In de filosofie van het verbeteren van de oogheelkundige zorg bezoekt Novartis de komende periode alle oogheelkundige klinieken in Nederland om persoonlijk twee Radner leeskaarten te overhandigen!